Så fungerar det

Pearl bilvård 

Pearl waterless biltvätt är ett miljövänligt fordonsvårdssystem där du slipper tänka på tvål, schampo, vatten och farliga kemikalier. Traditionell biltvätt medför föroreningar som gör det olagligt att tvätta bilen på gatan, parkeringen eller garageuppfarten.


Med Pearl Waterless produkter kan du tvätta bilen när och var du vill!  UTAN VATTEN


Inget farligt hamnar på marken eller i dagvattenbrunnar, inte heller går det åt hundratals liter dyrbart vatten!


I tre enkla steg får du en snygg, ren och nyvaxad bil...

 

Pearl step 1 Pearl step 2 Pearl step 3

1. Spreja Pearl på bilen och den vikta mikrofiberduken. Smutsen löses upp.  2. Använd duken för att försiktigt sprida Pearl över ytan, detta suger upp den upplösta smutsen utan risk för repor.  3. Innan produkten torkar helt, polera ytan med lätt hand och en ren, torr och vikt mikrofiberduk. Bäst är att behandla ett parti åt gången tills hela bilen är klar. Bilen tvättas och vaxas på samma gång!  Inga andra produkter behövs eftersom Pearl innehåller marknadens bästa vax. 

Med Pearl Waterless är din bil glänsande ren på 20 min!  


Snabbt, enkelt och miljövänligt!

Produkter

 


 

Frågor och Svar

 

Hur fungerar Pearl Waterless produkter, varför repas inte lacken?

Pearl nanoteknik


Pearl Professional Microfiber

Vilken typ av duk bör användas med Pearl Waterless?

Använd endast en mikrofiberduk av hög kvalité med Pearl Waterless (våra professionella dukar är 40 x 40 cm och 380g).  Mikrofiberduken fångar upp smutsen och lyfter det säkert av fordonet. Vi rekommenderar att du använder två dukar per tvätt, en för att ta bort smutsen och nästa för att polera. Du kan behöva mer än två dukar för mycket smutsiga eller våta fordon, speciellt om de är täckta med salt under vintern. Pearl Professionella mikrofiberdukar är kommersiellt beprövade, de absorberar mycket vatten samt har en tjockare och mjukare väv än vanliga dukar.


Hur många bilar kan man tvätta med Pearl Waterless?

Vår minsta flaska på 750 ml räckar till ca sju biltvättar.  Det beror naturligtvis på hur stor och smutsig bilen är men i genomsnitt räknar vi 100 ml per bil.  Genom regelbunden användning blir det lättare, åtgången mindre och ytan blankare vartefter fler skyddande lager byggs upp.


Var kan jag använda Pearl Waterless?

Du kan använda det var som helst och överallt du vill, inne som ute.  Fungerar även i direkt solljus eller regn.  Pearl Pro Waterless sortiment innehåller inga skadliga lösningsmedel eller giftiga kemikalier. Alla produkter är säkra och lika vänliga för användaren som för miljön och fordonet.


Kan jag tvätta mikrofiberdukarna?

Om man vill vara en riktig miljöhjälte kan man välja att kassera dukarna efter användning och slänga dom ihop med hushållssoporna - då bränns de och ev. minimala tungmetaller hamnar i skorstenens filter. Det blir ändå billigare än den billigaste maskintvätt och man slipper också bidra till luftföroreningar som bilkörning till tvättanläggningen också innebär.

Ja dukarna tvättas på en låg temperatur (energisnålt 30'C) alternativt handtvätt med vanligt tvättmedel. Många miljökontor menar att om man tvättar bilen hemma bör det ske på grus eller helst på en gräsmatta. Om man då tvättar för hand i en hink kan man hälla ut smutsvattnet på gräsmattan istället. Använd inte sköljmedel då detta kan skada duken. Pearl Professional eller de Högklassiska mikrofiberdukar kan tvättas om och om igen utan att kvaliteten på väven påverkas..

 

Kan Pearl Waterless användas i alla väder?

JA!  Det är en av Pearl Waterless främsta fördelar!  Du kan snabbt få bilen ren och snygg var och när som helst med en flaska Pearl och ett par mikrofiberdukar.

Vid applicering i direkt solljus spreja lite mer på duken först så att den är lätt fuktad. Detta förhindrar för snabb torkning på grund av karossens egenvärme.  Pearl Waterless kan också användas i kalla temperaturer men i minusgrader kan det uppstå lätta strimmor. Detta beror på att produkten blir mindre viskös vid kontakt med en iskall yta. Polera försiktigt området tills produkten har torkat. Använd vid behov mer än en mikrofiberduk för att torka.


Kan Pearl Waterless användas på en våt yta?

Ja alla produkter är vattenbaserade och innehåller absolut inga farliga beståndsdelar eller lösningsmedel.  Detta gör det möjligt att effektivt rengöra och polera även våta ytor.  Kom bara ihåg att använda fler mikrofiberdukar så att all fukt absorberas och bilen glänser.

Smutsen löses upp och kapslas in av speciella polymerer som sedan varsamt lyfter av och suger upp smutsen
innan den kan göra repor. Den inkapslade smutsen fångas sedan upp av mikrofiberdukens fibrer.
Polymererna (Nano och karnauba m fl) tränger in i lacken, tätar basmaterialet och förseglar ytan.
Lacken blir vattenavviserande och glänsande samt får antistatiska egenskaper. Bilen håller sig
därför renare och finare under längre tid när du använder Pearl Waterless!

Produkter

 

Pearl bilvård